ZIMOVANJE U ITALIJI, skijanje u centru FOLGARIA

ZIMOVANJE  U ITALIJI,

skijanje u centru FOLGARIA, Trentino

autobusom iz Banje Luke

ski-civetta-604x292

Folgaria je udaljena oko 700 km od Banje Luke, smještena u regiji Trentino na oko 30 km od poznatog italijanskog grada Trento. Iako jedan od najstarijih gradića u Trentinu, nesumnjivo je jedan od najljepših. Smješten u prekrasnom prirodnom ambijentu na 1200 , nadmorske visine, okružen šumom, riječicama, zelenim livadama, idealno je mjesto bilo za zmiski ili ljetni odmor.

 

156148735Sama Folgaria ima 74 km skijaških staza, a zajedno sa centrom Lavarone kao drugim dijelom ski arene, ukupno 102 km. Premda nadmorska visina centra ne prelazi 2000 m, što mu daje posebnu pitomost, skijaški uslovi su odlični, imajući u vidu najsavremeniji sistem osnježavanja staza koji omogućuje da kompletan ski centar radi i u uslovima nedostatka prirodnog snijega. Skijaški centar je idealan za sve uzraste, a posebno za porodice sa djecom. Naše dvogodišnje iskustvo odlaska u Folgariu sa ski klubom Starčevica pokazalo je da je ovo skijaški centar koji ima najbolji odnos cijene i sadržaja, te ga zbog toga posebno promovišemo kao skijašku destinaciju za autobusko putovanje iz Banje Luke.

     

Paket aranžman :

Prvi polazak    – datum :   8. do 15. januar 2017.

Drugi polazak – datum : 15. do 22. januar 2017.

           

ski_area_1

Cijena  :

 •    odrasli                   EURO  550,-

 •    djeca do 8 godina      EURO  280,-

 •    djeca do 12 godina    EURO  450,-

   (cijene za djecu važeće za boravak sa 2 odrasle osobe)

 

 

 

 

Cijena uključuje :

 • Smještaj u odgovarajućem hotelu sa *** zvjezdice
 • Hotelska usluga – polupansion
 • Ski pas za 6 dana
 • Autobuski prevoz iz Banje Luke
 • Pratilac iz agencije

Cijena ne uključuje :

 • Boravišnu taksu koja se plaća na licu mjesta u hotelu
 • Putničko zdravstveno osiguranje

Ukoliko se ne koristi organizovani prevoz, cijena se umanjuje za Euro 40.

 

Hotel   :  Antico Albergo Stella dItalia, Folgaria

hotel_antico_stella_d_italia_folgaria_italy_exterior

http://www.anticoalbergostelladitalia.com/

Hotel Antico Albergo Stella dItalia nalazi se u samom centru gradića Folgaria. Ovaj istorijski hotel renoviran je 2013. godine, a ono što ga čini posebnim i toplim mjestom za boravak je pažnja koja se  do detalja posvećuje potrebama klijenata i  strast za dobru hrani. Hotel je udaljen 1 km od najbližih skijaških staza do kojih se može doći šatl busom ili vozićem.

Hotel raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama tako da je zgodna za porodice sa djecom. Ima mali welness centar sa finskom saunom, turskim kupatilom,  jacuzzi kadom za tople kupke.

  

Hotel   :  Grand hotel Biancaneve, Costa di Folgaria

family-hotel-biancaneve

http://www.grandhotelbiancaneve.it/

Grand Hotel Biancaneve nalazi se u selu Costa di Folgaria, na udaljenosti od 1 km od centra gradića Folgaria, a 300 m od najbliže skijaške žice, četvorosjeda. Hotel je u cjelosti renoviran prije nekoliko godina i svojom opremljenošću pruža ugodan boravak u neposrednoj blizini ski staza.

Sobe u hotelu su dvokrevetne, trokrevetne i višekrevetne što pruža mogućnost organizacije zimskog odmora za porodice. Hotel ima mali welness centar sa saunom i mali zatvoreni bazen.

 

 

 

 

 

Prijave i uplate u  SMILJIĆ TRAVEL

P.M.Sokolovića 10, Banjaluka

Tel. 051/218 610 ili 211 889, e-mail : agencija_smiljic@teleklik.net i agencija_smiljic@blic.net

 

 

Turistička agencija Banja Luka

MOKRA GORA

    JEDNODNEVNI IZLET / POLAZAK 

18.09.2016.

Mokra-gora-Mecavnik-3

        MOKRA GORA-ŠARGAN – VIŠEGRAD

 

Program putovanja

Polazak 18.09.2016.  MOKRA GORA (Mećavnik) – ŠARGAN- VIŠEGRAD     Polasci iz Prijedora, Banja Luke, Prnjavora, Dervente.  Vožnja  preko Doboja,…..Dolazak  na Mokru Goru u prijepodnevnim časovima. Posjeta Drvengradu na   Mećavniku  sa filmskom projekcijom, slobodno vrijeme za obilazak. Nastavak prema Šarganu vožnja Šarganskom osmicom, vozom „Nostalgija“ u trajanju od 2h….. Nakon vožnje nastavak puta prema Višegradu. Obilazak čuvenog mosta „Na Drini ćuprija“ , zadužbina velikog vezira Mehmed-paše Sokolovića…u nastavku obilazak Andrićgrada, kulturni centar zdanje od kamena, posvećeno jedinom srpskom nobelovcu Ivi Andriću,  u čijem se sastavu nalazi pedesetak objekata čiji je tvorac režiser Emir Kusturica…                                      …Planiran povratak iz Višegrada u poslijepodnevnim časovima,  usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak u Derventu, Prnjvaor, Banja Luku i Prijedor  u kasnim večernjim satima. (Kraj usluga)

POLAZAK CIJENA
Prnjavor 75, 00 KM
Banja Luka 80,00 KM
Prijedor 85,00 KM

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom.
 • Ulaznice za Andrićgrad, Mećavnik, vožnja ćirom-Nostalgijom
 • Troškove organizacije i vođstva puta
 • Troskove BTO

 ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove i nepomenute ulaznice
 • Troskove osiguranja

Program rađen na bazi minimum 35  putnika.

Turistička agencija Banja Luka

BUDIMPEŠTA 29.09.2016.

BUDIMPEŠTA – 2 NOĆI /3 DANA 

   29.09-02.10.2016.

Budapest - Parliament.with reflection in Danube

 Program putovanja

 1.Dan 29.09.2016  – Polazak iz Prijedora,  Banja Luke, Prnjavora, Dervente, Broda (tačno vreme biće poznato dva dana pred putovanje). Noćna vožnja kroz Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

 2.Dan 30.09.2016 –dolazak u Budimpeštu u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada uz vodiča: obilazak Trga heroja, Andraši bulevara, Bazilike Sv. Ištvana, Parlamenta, Ribarske tvrđave, Brda Sv. Gelerta, Citadele… Smještaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

 3.Dan 01.10.2016 – doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Uveče (fakultativno) krstarenje Dunavom i noćno razgledanje Budimpešte sa vodičem. Nakon krstarenja povratak u hotel. Noćenje.

 4.Dan 02,10.2016  –  doručak. U 09h napuštanje hotela i fakultativni polazak za Sent Andreju. gradić sjeverno od Budimpešte. Razgledanje sa vodičem i slobodno vijreme za šetnju po ovom baroknom gradiću, nerazdvojno vezanim za srpsku istoriju. Obilazak spomenika Vuku Karadžiću, spomen kuće Jakova Ignjatovića, Saborne i Preobraženske crkve. Polazak za Republiku Srpsku u poslijepodnevnim časovima. Putovanje sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak planiran  u kasnim noćnim ili ranim jutarnjim časovima. Kraj programa….

Cijena aranžmana obuhvata:

– prevoz autobusom turističke klase  na navedenoj relaciji  / mjesta se određuju prema prijavi
– smeštaj u i hotelu  Nap 3*u Budimpešti  na bazi 2 N/D ( doručak švedski sto) u 1/2 i 1/2 +1 sobama po lokalnoj kategorizaciji
– panoramsko razgledanje Budimpešte sa  vodičem
– usluge turističkog vodiča / pratioca grupe
– troškove organizacije putovanja

Doplata za 1/1 sobu 30% od cijene aranžmana (jednokrevetna soba na upit)

Cijena aranžmana  ne obuhvata:

– individualne troškove                                                                                                                                                  – fakultativne izlete (minimum 20 osoba)
– putničko zdravstveno osiguranje

 

Cijena fakultativnih izleta: 

– krstarenje Dunavom                                                 15€/ 10€ deca
– izlet do Sent Andreje                                                10€/   5€ deca
– ulaznica za Tropikarijum 2500F oko 8.5 eura / deca do 18g 1800F oko 6 eura

Način plaćanja:
– 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put,

 

POLAZAK / CIJENA
Prnjavor 135, 00 KM
Banja Luka 145,00 KM
Prijedor 145,00 KM

 

Program rađen na bazi minimum 35  putnika.

 

 

Turistička agencija Banja Luka

NOVA GODINA-BUDVA- FIRST MINUTE PONUDA

Budva Nova godina 2017

2 noćenje, autobuski prevoz iz Banja Luke

nova-godina-cdec453fda8e035962dec462be97025f_view_article

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (30.12.2016.) BANJA LUKA – BUDVA Polazak iz Banjaluke  sa Stare autobuske  stanice u 00:30h.  Noćna vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora grupe i regulisanja graničnih formalnosti …

2.dan (31.12.2016.): BUDVA  Dolazak u Budvu u prijepodnevnim časovima. Smještaj. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, odmor i pripreme za najluđu noć. Novogodišnji program na trgu ispred Starog grada počinje već od podneva. DOČEK NOVE GODINE NA TRGU  i bogat muzički program.…(naknadno dostavljamo goste za novogodišnju noć).  Noćenje.

3.dan (01.01.2016.): BUDVA – KOTOR – BUDVA  Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili  fakultativni izlet do Kotora (polazak u 12:00h). Razgledanje starog grada u pratnji lokalnog vodiča. Slobodno vrijeme. Povratak u Budvu do 17:00h. Pripreme za reprizu dočeka. REPRIZA NOVOGODIŠNJE VEČERI NA TRGU.Noćenje.

4.dan (02.01.2016.): BUDVA- BANJA LUKA  Doručak. Slobodno vrijeme u Budvi ili fakultativni izlet (polazak u 10:00h). Obilazak starog grada u pratnji lokalnog vodiča, šetnja Slobodno prijepodne za individualne aktivnosti. Polazak ka Banja Luci u 13:00h. Vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti …

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI IZNOSI 195 KM

Kalkulacija rađena na bazi 45 pax

ARANŽMAN OBUHVATA:                                             ARANŽMAN NE OBUHVATA:

-prevoz visokoturističkim autobusom                                  -individualne troškove

-2 noćenja sa doručkom u htl *Loza*

-pratioca grupe

Prijave i uplate u  SMILJIĆ TRAVEL

P.M.Sokolovića 10, Banjaluka

Tel. 051/218 610 ili 211 889, e-mail : agencija_smiljic@teleklik.net i agencija_smiljic@blic.net

                                                   

Turistička agencija Banja Luka

CINQUE TERRE 19-23.10.2016.

CINQUE TERRE

MILANO – ĐENOVA – SAN REMO – KNEŽEVINA MONAKO

ĆINKVE TERE – PORTOFINO – RAPALO

1310

GENOVA, grad bogate istorije, arhitekture i muzike…

Ako ste ljubitelj romantike i grada koji puno važnosti pridaje zelenilu, uređenju zelenih površina, tada je Genova idealno mjesto za vas. Osim ljepote grada, ovo mjesto nudi isto tako bogatu istoriju. Dovoljno je spomenuti kuću u kojoj se rodio Kristofor Kolumbo koju svake godine posjećuju brojni turisti.

Za Italiju svi znamo da ima onaj posebni štih koji ne nudi ni jedna druga zemlja, a pogotovo manja mjesta u Italiji koja nose tu neku posebnu čaroliju svoje prošlosti i sadašnjosti.

Genova se nalazi na sjeveru Italije, druga je luka po veličini na Sredozemlju i broji oko 610.000 stanovnika, dok šire gradsko područje broji oko 900.000 stanovnika. Za Genovu trebate znati kako je stari dio grada stavljen na UNESC-ov popis svjetske kulturne baštine, a 2004. godine sam grad je proglašen Evropskim gradom kulture. CINQUE TERRE…Pet bajkovitih naselja u ligurskom priobalju Italije dio su nacionalnog parka Cinque Terre (Parco Nazionale delle Cinque Terre), a od 1997. god. i pod zaštitom UNESCO-a. Kuće su građene uz potoke i na liticama, čvrsto se držeći jedne za druge. Iako postoje još od srednjeg vijeka, naselja su dugo bila nepoznata turistima. I to sasvim nenamjerno, zbog svog specifičnog položaja i teškog pristupa. 1870. sagrađena je željeznica koja je otvorila Cinque Terre vanjskom svijetu i danas je najbolji način za doći u ova slatka mjestašca. Također, poseban doživljaj je doći brodom iz Genove ili nekog drugog većeg grada i uživati u pogledu dok se približava obali. Najsjevernije naselje je Monterosso al Mare, a izgrađeno je na vrhu sv. Kristofora.

 

PROGRAM PUTOVANJA

 1. dan BANJA LUKA

Sastanak u 19.00h na Staroj autobuskoj stanici, polazak u 19.30h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.

 1. dan MILANO – ĐENOVA

U jutarnjim časovima dolazak u Milano, razgledanje grada: Piazza Duomo, Katedrala, Via Vittorio Emanuelle, Oktogon, Scala – jedna od najslavnijih operskih kuća u svijetu, dvorac vladarske porodice Sforza… Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Đenovi. Smještaj u hotel. Odlazak do centra grada javnim prevozom. Grad koji je proglašen dijelom svjetske kulturne baštine, Trg de Ferari na kome se nalaze opera i berza, Trg Mateoti sa palatom pravde, Duždeva palata, katedrala San Lorenco, via Garibaldi sa palatama đenovljanskih aristokratskih porodica, Trg pobjede, stara luka, via Balbi, Kraljevska palata. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan ĐENOVA – SAN REMO – MONTE KARLO-MONAKO – ĐENOVA

Doručak. Cjelodnevni izlet “ San Remo, Monte Karlo i Monako. Vožnja do San Rema. Kraći obilazak starog dijela grada – La Pinja. Odlazak do Ruske crkve u kojoj je sahranjen crnogorski kralj Nikola I Petrović. Slobodno vrijeme u centru kraj čuvenog kazina i šetališta uz more.Nastavak putovanja u Kneževinu Monako.Obilazak Monaka-palata vladarske porodice Grimaldi, katedrale, sv.Nikole, Okeanografskog muzeja, Egzotične bašte…Šetnja centrom Monte Karla gdje se nalazi najčuvenija evropska kockarnica. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan ĐENOVA – LEVANTO – “CINQUE TERRE”- ĐENOVA

Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet do “Cinque Terre”: Vožnja do mjesta Levanto (oko sat i dvadeset minuta), gdje se ukrcava na lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu Nacionalnog parka. Monterosa al Mare, leži u sredini malog zaliva, sa kućama u obliku kula (case – tori), Vernaca (Vernazza) je izgrađena na uzvišenju oko gotske crkve sv.Margarite Antiohiske iz 13-og vijeka, Kornilja (Corniglia), na brdu okruženom vinogradima, je najmanje i jedino naselje koje se ne spušta do samog mora, dijelom na brdu oko crkve San Lorenco iz 14. vijeka. Najveće naselje Riomađore (Riomaggiore) leži na stijenama duž potoka Mađore i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. dan ĐENOVA – PORTOFINO – RAPALO – BANJA LUKA

Doručak. Polazak ka Levantskoj obali do živopisnog zaliva Golfo Del Tigullio, gdje su smještena tri predivna gradića Rapalo, Santa Margarita i Portofino. Slobodno vrijeme u Rapalu ili mogućnost odlaska do Portofina brodom. Portofino je mala, dobro zaštićena luka koja je tokom srednjeg vijeka bila sidrište đenovljanske trgovačke flote. Tokom istorije posjećivale su je slavne ličnosti počev od Ričarda Lavljeg srca do plejade kraljeva, plemića, industrijalaca, političara i naučnika, filmskih i estradnih zvijezda italijanskih i evropskih mondenskih ljetovališta još od kraja 19.vijeka. U podnevnim časovima polazak za Banjaluku. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Banjaluci.

Cijena aranžmana: 449.00 KM

 

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom / mjesta se određuju prema prijavi
 • smještaj u Đenovi (3 noćenja sa doručkom) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • obilaske prema programu
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • usluge licenciranog pratioca grupevernazza

 

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje za period boravka – 9.60KM
 • fakultativne izlete i ulaznice
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu, plaća se na recepciji hotela
 • doplata za 1/1 sobu (na upit), 150KM

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promjenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika:

 • Cinque Terre 30 € (u cijenu uključen prevoz autobusom, prevoz lokalnim vozom između naselja u
 • okviru Nacionalnog parka, prevoz ekološkim autobusom u okviru parka)
 • Vožnja brodom do Portofina 10 €
 • Prijava za izlete vrši se prilikom prijave za putovanje

 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Termini fakultativnih izleta su promjenjivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

 • Agencija zadržava pravo korekcije cijena u slučaju promjena na deviznom tržištu
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu usljed objektivnih
 • okolnosti
 • Raspored mjesta u autobusu pravi organizator prema redu prijavljivanja
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije polaska.
 • Putnik je dužan da se sam stara o važnosti svojih putnih isprava i u sumnji izvrši odgovarajuću provjeru kod
 • nadležnih vlasti. Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još
 • najmanje 3 mjeseca od dana završetka putovanja..

cinque-terre-italy-cr-getty

 

Turistička agencija Banja Luka

PULA 21-23.10.2016.

PULA

Cijena aranžmana: 199.00 KM

pula

 

PROGRAM PUTOVANJA

 1. dan BANJA LUKA – PULA

Sastanak na Staroj autobuskoj stanici.Polazak 00:15(četvrtak /petak).Noćna vožnja sa usputnim pauzama

Dolazak u Pulu u jutarnjim satima. Razgled grada sa lokalnim vodičem. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme.

Večera. Noćenje.

 1. dan PULA

DAN ZA FAKULTATIVNE IZLETE! – fakultativno BRIJUNI i POREČ sa MOTOVUNOM

Povratak sa izleta u hotel. Večera. Noćenje.

 1. dan PULA – OPATIJA – BANJA LUKA

Doručak. Slobodno vrijeme, oko 12h polazak prema Opatiji. Slobodno vrijeme u Opatiji. Polazak oko 16h

prema Banjaluci. Dolazak u večernjim časovima.

 

 

Cijena uključuje:

 Prevoz turističkim autobusom / mjesta se određuju prilikom prijave

 2 polupansiona u hotelu 3* u Puli, u 1/2 I 1/2 +1 sobama

 Boravišna taksa

 Razgled Pule sa lokalnim vodičem

 Pratioca grupe

Cijena ne uključuje:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje za cijeli period boravka 4.8KM
 • doplata za 1/1 sobu 50KM
 • fakultativne programe

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

BRIJUNI:

Doručak. Fakultativno odlazak za Fažanu i vožnja brodićem na NP Brijune. Obilazak sa lokalnim vodičem i vožnja vozićem kroz park. Povratak za Pulu. Brijuni, za mnoge ‘raj na Zemlji’ i pojam luksuza i glamura, nacionalni su park još od 1983. godine. Smješteni zapadno od istarske obale, sastoje se od 14 većih i manjih ostrva, od kojih su najveći i najpoznatiji Veliki Brijun i Mali Brijun. Jedna od legendi kaže da su na ovome mjestu, brigom anđela, skupljeni ostatci iz Edenskog vrta, kako bi, zaštićeni valovima, ostali ljudskome rodu za trajni podsjetnik. Iako su kroz istoriju najviše bili ‘u rukama’ Venecijanaca, Brijuni kakve danas poznajemo, djelo su Paula Kupelwiesera, austrijskog magnata koji je krajem 19. vijeka kupio cijelo ostrvo i učinio ga ekskluzivnim mjestom tadašnje austro-ugarske rivijere, gdje se evropska aristokracija borila biti viđena, bilo na golf i polo turniru, bilo u hotelu i kasinu. Tako je bilo i idućih desetlijeća, kada su Brijuni postali predsjedničkom ljetnom rezidencijom, te nije bilo čudno, uz političku elitu, vidjeti i onu filmsku i muzičku, poput Elizabeth Taylor, Richarda Burtona, Sophie Loren, Placida Dominga ili monegaške princeze Caroline, od kojih su neki imali i priliku noćiti u luksuznim vilama, poput Brijunke, Jadranke ili Bijele vile. Ovdje ćete, kao i u brojnim drugim hrvatskim nacionalnim parkovima, zaista osjetiti pravi ugođaj netaknute prirode i neće vam biti čudno vidjeti životinje kako bezbrižno pasu travu kao da nikad nisu vidjele čovjeka. Tu  se nalazi i zoološki vrt te safari i etno park, s različitim primjercima iz cijelog svijeta, poput zebri, lopatara, lama, slonova i antilopa, kao i onih autohtonih – Istarskog goveda (Boškarin), Istarske ovce i magaraca. Ako slučajno vidite okamenjene otiske dinosaurusovih stopa, ovdje to nije ništa novo, na otoku ih ima više od 200! Brijuni se dobrim dijelom mogu razgledati i turističkim vozićem i tako uživati u brijunskim predjelima prožetim beskrajnim zelenilom, iz kojeg ‘s vremenom izroni’ poneki kaštel, vidikovac, kamenolom ili tvrđava, a kasnije se možete opustiti u kristalno čistom moru i pikniku u hladu maslinovih stabala. Možda se i baš zato slogan ‘Mediteran kakav je nekad bio’ može najbolje primijeniti na ovaj nacionalni park, jer vam nerijetko pruža kombinacije koje nikad ne očekujete!

POREČ – MOTOVUN

Šetnju porečkim starogradskim jezgrom možemo početi sa Trga Slobode ulazom u Decumanus pa dalje uličicama krenuti u istraživanje gradskih znamenitosti. S druge strane, ulaskom na porečki lungomare ili Obalu Ante Šonje, pružiće vam romantični pogled na sjevernu stranu Poreča, uvalu Peškera, naselje Pical i Materadu. Šetnju možemo nastaviti Obalom Matka Laginje do gradske rive, odnosno Obale maršala Tita obuhvativši tako, izvan nekadašnjih starih zidina, cijelo porečko staro jezgro.

Bogatstvo Poreča se mjeri njegovom istorijskom baštinom, duboko ukorijenjenom na ovom području već hiljadama godina. Vrijednom gradskom jezgru, smještenom na malom poluostrvu uronjenom u more, temelji su postavljeni u vrijeme vladavine Rimskog Carstva. Od tada pa do danas sačuvan je pravilan geometrijski raspored ulica, uzdužnog Decumanusa i poprečne ulice Cardo.

Neprocjenjiva Eufrazijeva bazilika sagrađena je u 6. vijeku, a njenu je vrijednost prepoznao i UNESCO, zaštitnik svjetske baštine te je 1997. godine uzima pod svoje okrilje. Unutar nekadašnjih porečkih zidina, pored najstarijeg Trga Marafor, brižno se čuvaju fragmenti antičkih hramova. Bogatoj riznici starogradskih spomenika pripada Romanička kuća iz 13. vijeka, Kuća dva sveca iz 15. vijeka te barokni enterijer Istarske sabornice. Šireći se izvan zidina, u gradu su nastajale srednjovijekovne crkvice, a na Trgu Slobode izdiže se crkva Gospe od Anđela, sagrađena u 18. vijeku. Motovun. U sjevernom dijelu Istre, iznad doline rijeke Mirne, smješten je vjerovatno najpoznatiji i najatraktivniji istarski srednjevijekovni gradić Motovun, čija je veduta jedan od poznatih simbola istarske unutrašnjosti.

Motovunom dominira romaničko gotički zvonik nazubljenog kruništa iz 13. Vijeka, smješten do Župne crkve Sv. Stjepana iz 17.vijeka. Na središnjem gradskom trgu se nalazi i romanička komunalna palata, najveća profana zgrada u Istri iz tog razdoblja, a okolo su i brojne druge istorijske građevine. Motovun je odavno vrlo atraktivna i popularna turistička destinacija, pa u mjestu postoji i hotel Kaštel smješten u nekadašnjoj palati porodice Polesini.

 

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI

 • Posjeta NP Brijuni 24 EUR
 • Poreč i Motovun 15 EURcroatia-istria-pula-amphitheatre
 • Eufrazijeva bazilika, Poreč, ulaznica 5.30 EUR

U sve cijene uračunato je: vodič, autobus

* Prijavljivanje i plaćanje izleta obavezno je prilikom uplate aranžmana, nakon čega će agencija odrediti

raspored održavanja izleta u sklopu programa. Minimalan broj za realizaciju fakultativnog programa je 25 učesnika.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

* Agencija zadržava pravo korekcije cijena u slučaju promjena na deviznom tržištu

* Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu usljed objektivnih

okolnosti

* Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana prije polaska.

* Putnik je dužan da se sam stara o važnosti svojih putnih isprava i u sumnji izvrši odgovarajuću provjeru kodnadležnih vlasti. Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja jošnajmanje 3 mjeseca od dana završetka putovanja..

Turistička agencija Banja Luka

SALZBRUG – MINHEN – HERENHIMZE

SALZBRUG – MINHEN – HERENHIMZE

minhen-2416-6

PRIJAVE U TOKU!

Polazak: 20. OKTOBAR 2016.

CIJENA: 309 KM

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. DAN BANJA LUKA
  Polazak autobusa iz Banjaluke sa Stare autobuske stanice u 23:00h.  Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju sa usputnim pauzama radi odmora.
 2. DAN SALZBURG – MINHEN
  Dolazak u Salzburg u jutarnjim  časovima. Razgledanje Salzburga pješke: Katedrala, Nadbiskupska rezidencija, Glockenspiel zvono, Mocartova kuća, šetnja do palate i parka Mirabell… Kraće slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja za Minhen. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Odlazak do centra grada. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti I kupovinu. Povratak u hotel. Noćenje.
 3. DAN MINHEN
  Doručak.  Organizovani obilazak znamenitosti grada: Karlsplatz, Odeon platz, Hofgarten, Opera, Frauenkirche (Ženska crkva), Marienplatz. Šetnja Maksimilijanovom ulicom u kojoj se mogu naći najekskluzivniji modni brendovi, a vodi preko rijeke Izar sve do sjedišta Bavarskog parlamenta. Odlazak do umjetničke i univerzitetske četvrti Švabing te  Olimpijskog stadiona uz mogućnost posjete olimpijskom tornju-fakultativno. Organizovan odlazak do dvorca Nimfenburg-ljetne rezidencije bavarskih kraljeva, kraća pauza.
  Povratak u centar grada, slobodno vrijeme, preporučujemo posjetu nekoj od čuvenih bavarskih pivnica.  Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN MINHEN-EHERENHIMZE  BANJALUKA
Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja i vožnja brodićem do Kraljevskog dvorca Herrenchiemsee na jezeru Chiemsee u Bavarskoj koji je danas  jedan od najpoznatijih i najljepših dvoraca u svijetu (fakultativno). Dvorac se nalazi na idiličnom ostrvcu Herreninsel [u prevodu muško ostrvo] ili Herrenchiemsee. Godine 1873. bavarski kralj Ludwig II. je kupio ovo ostrvo za 350.000 guldena i na njemu dao sagraditi impozantan dvorac Herrenchiemsee koji  je projektovan po uzoru na čuveni francuski dvorac Versailles.
Kraće slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Banjaluci uz usputne pauze. Dolazak u kasnim večernjim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:  

 • 2 noćenja sa doručkom u Minhenu – hotel 3*
 • usluge pratioca grupe
 • usluge turističkog vodiča
 • prevoz visoko turističkim autobusom
 • organizaciju i realizaciju putovanja

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • vožnju brodićem na jezeru Chiemsee
 • fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • putničko i zdravstveno osiguranje 7 KM
 • doplatu za 1/1 sobu 120 KM

 

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana.

 

Turistička agencija Banja Luka

FIRST MINUTE PONUDA-DUBAI

 

DUBA I FIRST MINUTE PONUDU POGLEDAJTE KLIKOM NA TEKST

 

 

DUBAIIIIII

Turistička agencija Banja Luka

KORČULA – HOTEL BON REPOS 2*/3*

KORČULA – HOTEL BON REPOS 2*/3*

21.05.-09.07.2016.

Akcija -15%  U SUSRET LJETU

17673466

 

TERMIN: 25.06.-09.07.2016.

1/2+1 standard 2*     HB            € 38  -15% =  € 32,30

1/2+1 superior b 3*   HB            € 42 – 15% =  € 35,70

1/2+1 superior b 3* ALL INCL.     € 53 – 15% =  € 45,05

 

Minimalni boravak 3 noći u terminu do 11.06.Minimalni boravak 5 noći u terminu 11.06.-09.07.Boravišna taksa eur 1 po osobi dnevno !

 

JEDNO DIJETE DO 14 GODINA NA POMOĆNOM KREVETU GRATIS

DRUGO DIJETE DO 14 GODINA U KREVETU S RODITELJIMA 50% POPUSTA

 

 

Turistička agencija Banja Luka

BEČ

BEČ

2 dana (1 noćenje) – autobusom

 Polazak : 21.10.2016.

Povratak: 23.10.2016.

bec---jun2

PROGRAM  PUTOVANJA:

1. dan BANJA LUKA – BEČ

21.10.             Polazak autobusa iz Banje Luke u 23:30 sa dogovorenog mjesta. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju do Austrije…

2.dan          BEČ

22.10              Dolazak u Beč u jutarnjim časovima, te odlazak na panoramsko ragledanje grada autobusom, Ring,    Schwedenplatz, Opera, Parlament, Burgtheatar, te šetnja do Hofburga, Kohlmarkt, Graben, Katedrala Sv.Stjepana. Poslijepodne slobodno. Noćenje.

3.dan          BEČ-BANJA LUKA

23.10.        Doručak.Poslije doručka, posjeta dvorcu Schonbrunn,  ljetnoj rezidenciji Marije Terezije. Odlazak u tržni centar –SHOPIPING CITY SUD. Oko 18 h polazak za Banja Luku.

­­­­­­

CIJENA ARANŽMANA  169 KM

Doplata za 1/1 sobu 66 KM

Cijena aranžmana  uključuje:

 • putovanje kvalitetnim turističkim autobusom,
 • smještaj u hotelu na bazi jednog noćenja sa doručkom,
 • razgledanje grada prema programu,
 • stručni vodič za sve vrijeme putovanja.
 • vođa puta

Cijena aranžmana  ne uključuje:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje
 • fakultativne izlete,
 • ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • individualne troškove.

 

 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 15 dana prije polaska.
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni dio ovog programa

putovanja.

 

 

Prijave i uplate u  SMILJIĆ TRAVEL

P.M.Sokolovića 10, Banjaluka

Tel. 218 610 ili 211 889, e-mail : agencija_smiljic@teleklik.net i agencija_smiljic@blic.net

                                  www.smiljic.com

 

 

Turistička agencija Banja Luka
Turistička agencija posebna ponuda

MOKRA GORA

    JEDNODNEVNI IZLET / POLAZAK 

18.09.2016.

Mokra-gora-Mecavnik-3

        MOKRA GORA-ŠARGAN – VIŠEGRAD

 

Program putovanja

Polazak 18.09.2016.  MOKRA GORA (Mećavnik) – ŠARGAN- VIŠEGRAD     Polasci iz Prijedora, Banja Luke, Prnjavora, Dervente.  Vožnja  preko Doboja,…..Dolazak  na Mokru Goru u prijepodnevnim časovima. Posjeta Drvengradu na   Mećavniku  sa filmskom projekcijom, slobodno vrijeme za obilazak. Nastavak prema Šarganu vožnja Šarganskom osmicom, vozom „Nostalgija“ u trajanju od 2h….. Nakon vožnje nastavak puta prema Višegradu. Obilazak čuvenog mosta „Na Drini ćuprija“ , zadužbina velikog vezira Mehmed-paše Sokolovića…u nastavku obilazak Andrićgrada, kulturni centar zdanje od kamena, posvećeno jedinom srpskom nobelovcu Ivi Andriću,  u čijem se sastavu nalazi pedesetak objekata čiji je tvorac režiser Emir Kusturica…                                      …Planiran povratak iz Višegrada u poslijepodnevnim časovima,  usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak u Derventu, Prnjvaor, Banja Luku i Prijedor  u kasnim večernjim satima. (Kraj usluga)

POLAZAK CIJENA
Prnjavor 75, 00 KM
Banja Luka 80,00 KM
Prijedor 85,00 KM

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom.
 • Ulaznice za Andrićgrad, Mećavnik, vožnja ćirom-Nostalgijom
 • Troškove organizacije i vođstva puta
 • Troskove BTO

 ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove i nepomenute ulaznice
 • Troskove osiguranja

Program rađen na bazi minimum 35  putnika.

Turistička agencija Banja Luka

NOVA GODINA-BUDVA- FIRST MINUTE PONUDA

Budva Nova godina 2017

2 noćenje, autobuski prevoz iz Banja Luke

nova-godina-cdec453fda8e035962dec462be97025f_view_article

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (30.12.2016.) BANJA LUKA – BUDVA Polazak iz Banjaluke  sa Stare autobuske  stanice u 00:30h.  Noćna vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora grupe i regulisanja graničnih formalnosti …

2.dan (31.12.2016.): BUDVA  Dolazak u Budvu u prijepodnevnim časovima. Smještaj. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, odmor i pripreme za najluđu noć. Novogodišnji program na trgu ispred Starog grada počinje već od podneva. DOČEK NOVE GODINE NA TRGU  i bogat muzički program.…(naknadno dostavljamo goste za novogodišnju noć).  Noćenje.

3.dan (01.01.2016.): BUDVA – KOTOR – BUDVA  Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili  fakultativni izlet do Kotora (polazak u 12:00h). Razgledanje starog grada u pratnji lokalnog vodiča. Slobodno vrijeme. Povratak u Budvu do 17:00h. Pripreme za reprizu dočeka. REPRIZA NOVOGODIŠNJE VEČERI NA TRGU.Noćenje.

4.dan (02.01.2016.): BUDVA- BANJA LUKA  Doručak. Slobodno vrijeme u Budvi ili fakultativni izlet (polazak u 10:00h). Obilazak starog grada u pratnji lokalnog vodiča, šetnja Slobodno prijepodne za individualne aktivnosti. Polazak ka Banja Luci u 13:00h. Vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti …

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI IZNOSI 195 KM

Kalkulacija rađena na bazi 45 pax

ARANŽMAN OBUHVATA:                                             ARANŽMAN NE OBUHVATA:

-prevoz visokoturističkim autobusom                                  -individualne troškove

-2 noćenja sa doručkom u htl *Loza*

-pratioca grupe

Prijave i uplate u  SMILJIĆ TRAVEL

P.M.Sokolovića 10, Banjaluka

Tel. 051/218 610 ili 211 889, e-mail : agencija_smiljic@teleklik.net i agencija_smiljic@blic.net

                                                   

Turistička agencija Banja Luka

Sva prava zadrzana. Izrada: 3 Steps ICT